Wijnhuizen in de omgeving


Mas Bruguiere

Voorheen onze top favoriet (rode L' Arbouse). Inmiddels behoorlijk commercieel geworden. Maar, nog steeds de moeite waard om te bezoeken. Prachtig uitzicht op de Pic-Saint-Loup.

https://www.mas-bruguiere.com


Domaine de Mortiés

Lange maar mooie rit naar een prachtig domein dat wat hoger in de Pic-Saint-Loup ligt (45 minuten). Metname de rood ('jamais content') is mooi en typerend voor de streek.

https://www.morties.com


L'Hortus

Wijnhuis naast Mas Bruguiere in de dennenbossen midden in de Pic-Saint-Loup. Ze hebben een leuk proeflokaal met uitzicht over het hele wijnproces.

https://www.domaine-hortus.fr


Durfort La Cave

Philip Nusswitz - geen bescheiden man, 'de beste sommelier van Frankrijk' - heeft de Cave Cooperative van Durfort nieuw leven ingeblazen. Komen nu goede en betaalbare wijnen vandaan, die goede beoordelingen krijgen in de Hachette wijngids. Het ligt bij de rotonde van Durfort, 5 minuten van het huis.

https://www.durfort.eu


Mas de Mazelet

Prachtig wijnhuis in de richting van Saint Felix. Wat hoger gelegen in een kom tussen de heuvels. Wijnproeverijen van een Nederlandse mede-eigenaar. Zeker een bezoekje waard.

https://www.lemazelet.com


Mas Granier / Mas Montel

Mooie oude Mas, in de buurt van Aspères, 30 km van het huis in de richting van Sommières. Er worden twee verschillende labels gefabriceerd. De Pays d'Oc (Mas Montel) en de AOC Languedoc (Mas Granier). 

https://www.masgranier.fr


Voor verdere informatie over wijnen:

https://www.hachette-vins.com


Of meer specifiek over wijnen in de regio (Languedoc - Pic Saint Loup):

https://www.hachette-vins.com/hub/guide-vins/10/languedoc-roussillon/?filtre[appellation]=Pic-saint-loup